Watermelon Salad Bites

Print Recipe
Watermelon Salad Bites
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Amuse
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Amuse
Porties
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Deel dit Recept

Slavinkje van Zalm en Gambagehakt, omwikkeld met Prei

Print Recipe
Slavinkje van Zalm en Gambagehakt, omwikkeld met Prei
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Voor de slavinken de gepelde gamba’s pureren met de eieren en de koksroom. Op smaak brengen met peper, zout en een beetje nootmuskaat.
  2. Bestrijk de vellen met het gambagehakt. Snijd de zalmfilet in strakke banen van 5 cm breed en 3 cm hoog en leg ze op de prei vellen met gambagehakt.
  3. Bestrijk de vellen met het gambagehakt. Snijd de zalmfilet in strakke banen van 5 cm breed en 3 cm hoog en leg ze op de prei vellen met gambagehakt.
  4. Rol op tot strakke pillen en bewaar in de koeling.
  5. Prei: Haal de prei uit elkaar en blancheer kort in water met zout. Dep de preivellen droog, leg ze naast elkaar op plasticfolie en bestrooi met peper en zout.
  6. Rode wijn / portsiroop : Fruit de sjalot in de beur culinair, voeg de rode wijn en de rode port toe en kook in tot een lichte stroop. Breng op smaak met peper en zout. Monteer met de koude blokjes boter.
  7. Koekjes van paddestoelen : Voor de koekjes van paddenstoelen en kerrie, de azijn met de gesmolten boter en het eiwit vermengen. Maal de gedroogde paddenstoelen fijn in een koffiemolentje of in het kleine compartiment van de keukenmachine. Roer er nu onder voortdurend roeren de bloem, de suiker, het paddenstoelenmeel, de kerrie en het zout doorheen tot een glad mengsel. Laat dit beslag enkele uren rusten en smeer het dan dun uit op siliconenmatjes. Afbakken op 150°C tot ze mooi goudbruin zijn. In stukken breken en bewaren in een bakje met siliconenkorrels.
  8. Afwerken slavink : Haal de slavink van zalm uit de folie en stoom ze in de stoompan, zorg dat de zalm nog mooi roze is.
  9. Afwerking Giet de rode wijn-portstroop op de borden en garneer met de licht opgeklopte room.
  10. Afwerking en presentatie: Portioneer de slavink van zalm en gambagehakt en plaats op de stroop. Garneer met de koekjes van paddenstoelen en kerrie.
Deel dit Recept