Kookcoach

top-chef-season-12-boston-mobile-preview-1203

Ondanks de vele kookprogramma’s, kooktijdschriften, kookfilms, toegankelijke chefs, kookrubrieken, 24kitchen, schrikken toch nog veel mensen terug van koken. Koken is vaak functioneel en nog steeds het (verplichte) domein van de vrouw. Vaak snel tussen werk, school, sporten, tv kijken in. Het is vaak een opgave, wordt als tijdrovend en vermoeiend ervaren. Veel mensen durven geen nieuwe dingen teproberen en blijven hangen in bekende patronen.

Wil je jezelf ontworstelen aan die patronen en wil je de lat eens wat hoger leggen in de keuken? Een kookworkshop kan dan de uitkomst bieden. Maar veel kookworkshops zij ewxotisch en comples en de receoten nodigen niet altijd uit tot het nog eens thuis uitproberen.

Privé kookcoaching kan hier de uitkomst bieden. Gewoon thuis, in de eigen keuken, met eigen spullen. Of in een door jou gekozen groepje bij de kookcoach in de leer. Op een tijdstip dat jou zelf het beste uitkomt. Met de nadruk op persoonlijk en ontspannen.
Verse, gezonde en lekkere maaltijden op tafel, ook op een doordeweekse dag, of juist op een doordeweekse dag, na het werk, of sporten, in plaats van kant en klaar of afhaal. Snel en eenvoudig, maar zonder pakjes en zakjes. Het lijkt ingewikkeld maar is het niet.
Weet je niet waar je moet beginnen, wat je in je voorraadkast moet hebben, wat je met bepaalde kruiden aanmoet of wat waarmee het beste combineert? Of durf je geen nieuwe ingrediënten en gerechten uit te proberen? Wat koop je bij “de Turk” of in een toko?

Mise-en-place

De kookcoach legt het uit, gaat desgewenst mee boodschappen doen of naar de markt en kookt vervolgens samen met jou een smakelijke maaltijd die je een volgende keer makkelijk zelf kunt voorbereiden. Je krijgt recepten mee en uitleg hoe je op een recept kan variëren. Je zult snel ontdekken dat op een basisrecept eindeloos gevarieerd kan worden en dat koken toch echt leuk en ontspannend kan zijn.

Een intake gesprek is gratis en vrijblijvend. Daarin bespreken we wat je wensen zijn en maak ik een offerte op maat. Het intake gesprek kan zowel bij jou thuis plaatsvinden als bij de kookcoach of eventueel telefonisch of per e-mail.