Watermelon Salad Bites

Lees verder

Slavinkje van Zalm en Gambagehakt, omwikkeld met Prei

Lees verder

cannelés met gerookte zalm

Lees verder

Testbericht

Yep

Lees verder

Sushi

Lees verder

Focus leidt tot tunnelvisie

Lees verder

thecookingdoctor

Lees verder

Kooktermen deel 1

Au bain marie Er wordt hierbij gebruik gemaakt van 2 op elkaar passende pannen. In de onderste pan weinig water aan de kook brengen zodat de stoom het gerecht in de binnenste pan gaar maakt. Bedruipen Bedruipen is het vochtig houden van vlees of gebak zodat dit niet uitdroogt. Binden Dik maken van vloeistof door … Lees meer

Lees verder

Mijn kookblog

Al jaren ben ik van plan een kookblog te starten. Allerlei (drog)redenen zorgden ervoor dat dat tot vandaag duurde….

Lees verder

Een recept maken

Je moet er even voor gaan zitten; recepten ontwerpen. Soms zijn het varianten op oude bekenden, aanpassingen op smaak, in balans brengen of ingrediënten toevoegen om het spannender te maken. Het mooiste is om vanaf de basis opnieuw te beginnen. Ik gebruik daar vier belangrijke inspiratiebronnen voor: 1. Ervaring en smaak 2. Smaakvrienden van Angelique … Lees meer

Lees verder